1484487l2f4zwxuxr.gif

Kirjoittanut Anna LeMind (www.learning-mind.com)

20.5.2016

Energiaa välittäen suomentanut Pirjo Laine


Oman polkunsa löytäminen elämässä ei ole helppo tehtävä. Se vaatii vuosien yritystä, epäonnistumista ja etsimistä.


On surullista, että useimmat ihmiset eivät koskaan löydä oikeaa polkua ja päätyvät kuluttamaan elämänsä väärien ihmisten ympäröimänä ja tehden asioita, joista he eivät nauti. Tämän päivän yhteiskunnassa on erityisen helppoa hämmentyä siinä, mitä haluamme elämässä, koska massamedia ja valtavirtakulttuuri kertovat meille jatkuvasti, millaisia meidän pitäisi olla, mitä meidän pitäisi tehdä ja miltä meidän pitäisi näyttää. On kuitenkin ihmisiä, jotka eivät sopeudu siihen, mitä valtaosa haluaa, ja kuuntelevat oman sielunsa ääntä. Oletko yksi noista ihmisistä? Tässä on joitain merkkejä, jotka kertovat sinun löytäneen polkusi elämässä.


1. Teet elannoksesi sellaista, mitä rakastat.


Yksi selvimmistä merkeistä elämänpolkunsa löytämisestä on, että työskentelee jonkin korkeamman tarkoituksen vuoksi eikä vain ansaitakseen tuloja. Mitä se onkin – oma yritys, itsenäisen taiteilijan luova ura tai "normaali" työ – pointtina on, että se tuo sinulle iloa, antaa täyttymyksen tunteen sekä auttaa sinua henkilökohtaisessa kehittymisessäsi. Saatat tehdä sitä tehdäksesi maailmasta paremman paikan tai auttaaksesi muita, mutta ainoa yksi on selvä: motiivisi menevät pitkälle sen yli, että teet työtä vain ansaitaksesi rahaa laskujen maksamiseen. Työ on oleellinen osa sielusi kutsumusta ja palvelee elämäsi tarkoitusta.


2. Pyrit arvopohjaisiin tavoitteisiin ja arvostat asioita, joilla on merkitystä.


Todellinen elämäntarkoitus ei koskaan keskity aineellisiin ja hetkellisiin asioihin. Näin ollen jos olet löytänyt polkusi elämässä, tavoitteesi ovat luultavasti arvopohjaisia. Kaikki tulevat tähän maailmaan toteuttaakseen erilaisen tehtävän. Joillakin se voi olla omistautuminen perheelle ja lasten kasvattamiselle. Toisilla se voi olla lahjakkaana taiteilijana oleminen, joka haluaa inspiroida ja kannustaa ihmisiä taideteoksillaan. Minkä vuoksi oletkin syntynyt, keskityt ikuisiin ihmisarvoihin. Moderni yhteiskunta tarvitsee sellaisia yksilöitä enemmän kuin koskaan, koska tämän päivän ihmiset kadottavat jatkuvasti yhteyden sieluunsa ja unohtavat ne asiat, joilla on merkitystä, aineellisten saavutusten ja pinnallisten pyrkimysten vuoksi.


3. Sinusta tuntuu, että kaikki on kohdallaan, ja olet tyytyväinen elämääsi.


Tunnet, että kaikki mitä sinulle on koskaan tapahtunut, on tapahtunut syystä ja auttanut sinun tuomisessa siihen, missä olet nyt. Myös aiemmissa pettymyksissäsi ja epäonnistumisissasi on nyt tolkkua. Epäonnistuneet suhteet, käyttäytyminen jota nyt saatat hävetä, työpaikat joita vihasit – kaikki on tukenut sinun tekemisessäsi ihmiseksi, joka olet tänä päivänä. Oivallat syvästi sen ja tunnet kiitollisuutta, että asiat tapahtuivat niin, kuin tapahtuivat, koska kaikki on nyt kohdallaan.


Vaikket olisikaan tyytyväinen elämäsi joka osaan, sinulla on yleinen tyytyväisyyden tunne ja voit sanoa, että olet onnellinen ja kehittynyt ihminen.


4. Olet terveessä suhteessa tai onnellinen yksin.


Ihminen joka on löytänyt polkunsa, tietää tarkkaan, mitä hän haluaa. Siksi et vietä aikaasi hyväksikäyttävässä tai onnettomassa suhteessa. Olet mieluummin yksin kuin väärän ihmisen kanssa. Jos olet suhteessa, niin olet melko varma, että olet löytänyt sielukumppanisi ja haluat viettää loppuelämäsi hänen kanssaan. Täydennätte toisianne ja suhteenne on syvä yhteys, joka perustuu samanlaisille arvoille ja elämän tavoitteille.


5. Olet poistanut ihmisiä pois elämästäsi.


Yhtenä päivänä oivalsit, että jotkut ihmiset jotka uskoit ystäviksesi, eivät oikeasti välitä paskaakaan sinusta. Kaikilla on elämässään tällaisia ihmisiä, jotka näyttävät hyvin ystävällisiltä ja tukevilta siihen saakka, kun olet vaikeuksissa ja tarvitset heidän apuaan. Tuolloin yhtäkkiä näet, että oletetut ystävät eivät ansaitse olla osa elämääsi.


Saatat tulla samaan johtopäätökseen joistakin ihmisistä pelkästään siksi, ettet värähtele heidän kanssaan. Et enää näe pointtia olla heidän seurassaan, koska se tuntuu enemmän sosiaaliselta velvollisuudelta kuin vilpittömältä kommunikointihalulta. Nyt haluat ympäröidä itsesi samanmielisillä yksilöillä, joiden kanssa resonoit, ja päästät elämääsi vain niitä, jotka ovat aidosti kiinnostuneita sinusta ja jakavat samat arvot kanssasi.


6. Olet oivaltanut, etteivät toisten ihmisten mielipiteet merkitse mitään.


Koska olemme sosiaalisia olentoja, lankeamme usein siihen ansaan, että noudatamme toisten odotuksia meistä ja näin pidämme heidän mielipiteitään meistä ja elämästämme tärkeinä. Kuitenkin löytäessäsi oman polkusi elämässä oivallat, miten merkityksettömiä ne todellisuudessa ovat ja miten typerää on välittää siitä, mitä toiset ihmiset ajattelevat. Nyt tiedät, että tämä on sinun elämäsi ja olet ainoa, jonka on määrä päättää, mikä on parempi sinulle. Vastaavasti et enää tunne tarvetta tehdä vaikutusta toisiin ja yrittää todistaa olevasi parempi, fiksumpi ja menestyneempi kuin he.

2594879uetpl1uph8.gif